Laatste nieuws

16
jan

Volle zaal voor feestelijke uitreiking Rabobank Business Award & Uitblinker 2020

Broers Jorick en Cival Jansen van Proeverij De Open Keuken ondernemers van het jaar

“Waarin onderscheiden Gooische ondernemers zich van hun landelijke collega’s?”, vraagt dagvoorzitter Hannelore Zwitserlood aan Johan Drost vlak voor het hoogtepunt van de feestelijke avond in de Vorstin: de uitreiking van de Rabobank Business Award voor de Hilversumse ondernemer van het jaar.

“Goede ondernemers voelen passie en trots voor hun vak, hebben visie én daadkracht en lef om deze te realiseren” is het antwoord van de directievoorzitter van de Rabobank Gooi en Vechtstreek. Dan met een breeds gebaar naar de theaterzaal die tot de nok toe vol is. “En Gooische ondernemers? Zij zoeken elkaar op en versterken elkaar. Daarom is deze prijs die verbindt ook zo belangrijk.” Een luid applaus onderstreept zijn woorden.

De genomineerden voor de eervolle onderscheiding Jerry de Vries en Teus Kroon van Foodhall MOUT, Charly de Wijs van Restaurant Chef aan de Werf en de broers Jorick en Cival Jansen van Proeverij De Open Keuken kijken ondertussen op het podium met ongeduld uit naar het moment suprême als Johan Drost het verlossende woord spreekt: Vierduizend Hilversummers hebben gestemd en gekozen. De publieksprijs voor onderneming van het jaar 2020 gaat naar Proeverij De Open Keuken.

Jorick weet, met de Rabobank Business Award in zijn hand, even niet waar te beginnen. “We zijn nu precies tien jaar onderweg en trots op ons resultaat, maar dit hadden we niet durven dromen”, is zijn eerste reactie, wanneer hij zijn broer aankijkt. “We hebben het goed gedaan”, zegt hij vervolgens tegen Cival. “En misschien hebben we dat wel te weinig tegen elkaar gezegd in al die jaren. Ik wil in ieder geval iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk bedanken.”

“Een verrassing deze winnaar”, zegt Wimar Jaeger later tijdens de borrel. “Maar ik ben wel heel blij met de keuze van duizenden Hilversummers, want door deze prijs komt ook het Weversplein onder de aandacht. En dat is verdiend, want niet iedereen kent dit gezellige stukje Mediastad.” Zelf heeft de wethouder niet gestemd. ‘’Mijn ambtenaren vinden het heel belangrijk dat ik een neutraal persoon ben”, vervolgt hij lachend, om daarna serieuzer een nieuw idee te opperen. “Ik mis een award voor business-to-business ondernemers. Een prijs voor ondernemers gekozen door ondernemers. Waarom niet?”

Het zou een derde prijs voor ondernemend Hilversum zijn, want eerder op de avond werd ook voor het eerst de Uitblinker 2020, een juryprijs ter aanmoediging uitgereikt. Na het eerste citaat uit het juryrapport ‘de winnaar noemt zich op zijn website ‘manisch creatief en chronisch gelukkig’, wist de zaal al om wie het ging: Eric van der Vegt, bekend om zijn vele muurschilderingen in Hilversum. De kunstenaar nam met zichtbaar genoegen de oorkonde die hij zelf heeft ontworpen van Matthieu Feijen, voorzitter van BV Hilversum, in ontvangst.

Maar misschien zijn de echte winnaars van de avond wel Sarah en haar collega’s. “Dit is het verhaal van mijn dochter Sarah en alle andere jongeren met ‘een uitdaging tot de arbeidsmarkt’, begint Guido de Wit zijn bijdrage over de geschiedenis van de Gooische Bierbrouwerij, waarmee hij de avond aftrapt. Heeft de Hilversumse brouwerij een duurzame of sociale missie? Beide besloten eigenaren Arjanneke, Gijs en Guido. Het bier wordt gebrouwen met boekweit en de bedrijfscultuur is inclusief. Een gemootiveerde Tweedekanser heeft dankzij haar werk in de brouwerij weer woonruimte, waar zij haar eigen kinderen kan ontvangen. Een andere medewerker met een uitdaging tot de arbeidsmarkt kan als brouw assistent zijn passie voor bier in de Gooische Brouwerij kwijt. En Sarah? Zij zit nog op school, maar verzorgt op zondag de rondleidingen door de brouwerij en doet zo werkervaring op. Voor Guido is het deze menselijke kant die ondernemen zo bijzonder maakt.

De avond werd afgesloten met een drukbezochte en gemoedelijke netwerkborrel, waar uiteraard nog veel werd nagepraat over de winnaars.

Ook tijdens de borrel bleek temeer dat de verkiezingen van de Hilversumse onderneming van het jaar en de uitreiking van de Uitblinker 2020 binnen Hilversum breed wordt gedragen en verbindend werkt. Zo’n beetje alle organisaties waren aanwezig; Hilversum Marketing, het Stadsfonds, de gemeente, de regio Gooi en Vechtstreek, de Rabobank, diverse collega ondernemersverenigingen en uiteraard BVHilversum. En iedereen was het er over eens. Het was een geslaagde avond!

BVHilversum kan met haar partners terugkijken op een mooi initiatief en een succesvolle samenwerking. Ook voor 2020 geldt dat BVHilversum zich zal blijven inzetten om alle ondernemers in Hilversum te inspireren, te faciliteren, te informeren en hun belangen te behartigen.

Nieuwsgierig, interesse in een lidmaatschap? Of gewoon een keer zin om een bijeenkomst bezoeken? Kijk op www.bvhilversum.nl of neem contact op met Marion Durieux via info@bvhilversum.nl

de verkiezingen zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen BVHilversum, de Rabobank Gooi en Vechtstreek en Hilversum Marketing en mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds.

Show Buttons
Hide Buttons