Laatste nieuws

22
mrt

Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je als ondernemer?

VKortom, een inspirerende avond met inzichten en tips.

Realiseer je dat video 82 procent van al het online verkeer bepaalt. Google rankt video inmiddels net zo hoog als tekst of foto’s. Wacht niet langer en onderzoek hoe ook jij video’s strategisch in kunt zetten om je doelgroep te bereiken. En kun je het niet alleen? Laat je helpen door één van de vele videobedrijven die gemeente Hilversum rijk is. Hilversum de online mediastad. Online video hoeft niet te ontbreken in jouw communicatiemix. Samen beter ondernemen!

 Dat is een vraag waar veel MKB ondernemers mee worstelen. Van tekst naar beeld. Dat is de grote trend. Welk kanaal je ook kiest; er is video te zien. Op social media, als je zit te wachten op het Centraal Station van Hilversum, de live videoschermen in het centrum of op de bank hangend om YouTube video’s te bekijken. Overal en altijd is er video.

Dat het slim is om ‘iets met video’ te gaan doen als je zichtbaar wilt zijn voor je doelgroep, is dus wel duidelijk. Maar hoe begin je hier precies mee en kan het ook zonder dat je er bakken met geld tegenaan gooit?

Een goede aanleiding voor een interactieve workshop (presentatie) met een gewaardeerd lid en één van de vele goede ‘videobedrijven’ die de online mediastad Hilversum rijk is, Kurta52.

Ben je er niet bij geweest? We delen hier de ‘opbrengst’ van de avond. Doe er je voordeel mee.

Na een prima verzorgt buffet namen we plaats in de Twitterzaal op het Mediapark.

Voorzitter Matthieu Feijen gaf ons in vogelvlucht een update van belangrijk ondernemersnieuws. BVHilversum wordt (steeds meer) gezien en gebruikt als (waardevol) klankbord.

Onze  mening en visie wordt gevraagd over uiteenlopende thema’s die de ondernemer uit Hilversum en omgeving raakt. Dat is een positieve ontwikkeling en deze rol is BV Hilversum op het lijf geschreven. Samen beter ondernemen in Hilversum.

Matthieu besprak de ontwikkelingen op Crailo en de kansen die dit geeft voor ondernemers, het werkplan werklandschappen en de gewenste input hierop van de ondernemers, de voortgang van de gebiedsagenda van de herinrichting Spoorzone. Met de gemeente Hilversum (Economie) zijn wij in overleg om een structurele samenwerking en een optimale/effectieve communicatie richting ondernemers te realiseren. Als laatste een sportieve oproep: Doe mee met de Businessrun van de Hilversumse City Run. Een ondernemende masseuse heeft zich tijdens de ondernemersavond spontaan aangemeld, dus doe mee!

Op de zeepkist deze keer Ruud Bochardt, van GooiTV. GooiTV verzorgt lokale televisieprogramma’s (en verkoopt dus geen televisies ;-). Zij doen verslag van allerlei evenementen en gebeurtenissen. GooiTV wil de inwoners en ondernemers actief betrekken bij de lokale televisiezender. Dus ook voor ondernemers interessant. Heb je iets te melden, is er sprake van een nieuwswaardig item? Neem dan met GooiTV contact op.

Na de zeepkist was het woord aan Gert-Jan de Vries en Peter Visscher. Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je als ondernemer? De aanwezigen kregen in vogelvlucht een creatief inkijkje in de wereld van videomarketing. Laten we meteen met de deur in huis: ‘Het is altijd de kracht van het idee, de uitvoering bepaalt de kosten’. Dus laat je als ondernemer vooral niet ontmoedigen als je middelen op dit moment beperkt zijn.

Waarom is online video kijken populair?

1. Omdat het persoonlijk is. En dat is wat we als mens willen: persoonlijk aangesproken worden.

2.. Geen enkel ander middel komt zo dicht bij persoonlijk contact als video. De persoon die te zien is, spreekt je direct en persoonlijk aan. Je leert de persoon achter het bedrijf, merk of product kennen. Video blijft dus beter hangen.

3. Omdat video niet kostbaar hoeft te zijn. Video’s gebruiken is allang niet meer alleen weggelegd voor de grote bedrijven met een enorm marketingbudget. Ook de mkb’er en zzp’er kan met video aan de slag. Stel jezelf bij voorbeeld voor in een korte video. Maak een serie korte filmpjes. Klantervaringen delen via video. Storytelling (vertel je verhaal) via video.