Laatste nieuws

16
mrt

Politiek debat BVHilversum

Het economisch debat van BV Hilversum, dinsdag 13 maart in Beeld en Geluid onder leiding van Ruud Bochardt, leverde enkele tegenstellingen op. Eén daarvan was de openstelling van winkels op zondag. Alle zondagen in het jaar worden in het Hilversumse centrum koopzondagen, als het aan de meerderheid ligt. Het CDA, ChristenUnie en de SP waren duidelijke tegenstanders en willen juist de zondagsrust waarborgen. Iedereen was het er wel over eens dat winkeliers niet verplicht kunnen worden om op alle zondagen open te zijn.

Wethouder Wimar Jaeger (D66) hield een vlammend betoog voor extra investeringen in het Mediapark, dat hij wil ombouwen naar een media-campus met onder andere opleidingsplaatsen.

Zijn ex-compaan, de afgetreden wethouder Arjo Klamer (SP) vindt dat hij daarmee voorbij gaat aan andere beleidsterreinen die ook om extra aandacht vragen, zoals de zorgsector.

Nog verdeelder waren de politieke partijen over Gooistad of hoe het ook heten mag, als er één Gooise gemeente komt. Twijfels waren er of dat nou de enige waarborg is voor economische versterking ten opzichte van Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere.

Met betrekking tot de stelling waarmee het debat opende over dat de huidige inrichting van de winkelcentra en bedrijventerreinen voldoet aan de wensen van de consument en ondernemers, was iedereen het wel eens dat er iets moet veranderen. Maar wat precies was nog wat onduidelijk. Mogelijk wordt dat helderder op maandagavond 26 maart op de Gooise Bedrijvendag die juist in het teken staat van het zogenaamde nieuwe winkelen en ondernemen.