Laatste nieuws

14
mrt

Netwerkbijeenkomst 13 februari 2018: De AVG, een ramp of een zegen?

De leden van BVHilversum, met enkele introducees, kwamen samen in het altijd gezellige Luno Kitchen aan de Kerkbrink. De avond begon goed met een stevige stoofschotel en met een glaasje persoonlijk geserveerd door de professionele bediening van Luno Kitchen (www.lunokitchen.nl).
Ester Tunnissen (Evenementencommissie) deed de aftrap en bedankte Paul Hoogermolen voor de gastvrije ontvangst. Paul vertelde over The Green Egg en welke grill mogelijkheden er zijn in zijn BBQ-restaurant. Vervolgens vroeg Ester aandacht voor de twee vertrekkende leden van de evenementencommissie, namelijk Petra en Nico. Zij worden bedankt voor hun inzet. Caroline Allertz (www.allertzconsultancy.nl) en Inge van Dommelen (www.regieadvies.nl) worden verwelkomd als nieuwe leden van de evenementencommissie

Voorzitter Kim van Kampen kreeg het woord voor de huishoudelijke mededelingen. Hij benadrukte het initiatief om Hilversum beter op de kaart te zetten om te ondernemen, te winkelen en te wonen. Kijk op https://livehilversum.nl/ voor meer informatie hierover. Verder vroeg onze voorzitter aandacht voor het lokale verkiezingsdebat van BVHilversum met de Hilversumse partijen. BVHilversum legt de lijsttrekkers een aantal thema’s voor die het ondernemerschap in onze stad raken. Dit zal een week voor de Gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden op de vertrouwde 2e dinsdag van de maand: 13 maart. Houd de website en uw e-mail in de gaten voor meer informatie.

Zeepkist: manisch creatief & chronisch gelukkig
Traditioneel was de zeepkist onderdeel van de avond; het “moment of fame” voor leden. Ditmaal was Eric van der Vergt (www.ericvandervegt.nl) aan het woord. We kenden Eric als de ‘huisfotograaf’ van onze vereniging maar dat is maar één van de talenten van Eric. Hij nam ons beeldend mee langs de vele kunstwerken die hij maakte in zowel de openbare ruimte, als voor bedrijven of bij mensen thuis. Van belettering, tot plafondschilderingen, hij kan het allemaal. Hij verraste ons met zijn werken en zijn verhaal!

De AVG, een ramp of een zegen?
Op 25 mei treedt de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) in werking. Veel leden hadden hierover vragen. Daarom organiseerden wij deze keer een inhoudelijke netwerkbijeenkomst over dit actuele onderwerp. We vroegen aan de experts van DIGITALconfidence (www.digitalconfidence.nl) om voor ons een interactieve avond te verzorgen. De Autoriteit Persoonsgegevens mag boetes uitdelen en bestuurders kunnen persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. En klanten krijgen veel meer rechten. Naleving van de wetgeving is dus gewenst, maar kost wel moeite, tijd en geld. Belangrijk is om in ieder geval te weten welke persoonsgegevens je verwerkt en waar gegevens zijn opgeslagen. Zelfs als je het niet verplicht bent is het handig om een verwerkingsregister bij te houden. Voor meer inhoudelijke informatie klikt u hier.

Aan de hand van een fictieve casus namen deze experts ons mee in de consequenties van de nieuwe wet- en regelgeving, die veel ondernemers raakt. Na het bespreken van de casus gingen de deelnemers in vier groepen uiteen om te inventariseren waar zij de grootste knelpunten voorzien en hoe die op te lossen zijn. We sloten af met een plenaire terugkoppeling waar de belangrijkste vragen van leden werden beantwoord. Alle aanwezigen kregen een boekje mee met daarin de belangrijkste informatie en links van de presentatie ter voorbereiding op de komst van de AVG. Dat het onderwerp leefde bleek uit de zeer grote opkomst, de grote hoeveelheid vragen en het napraten over het onderwerp tijdens de uitstekend verzorgde borrel door de medewerkers van Luno Kitchen. We kijken terug op een geslaagde netwerkavond!