Laatste nieuws

20
jun

Netwerkbijeenkomst 12 juni 2018: BBQ en netwerken

Netwerken in gemoedelijke sfeer
Op 12 juni waren de leden van BVHilversum te gast in de botanische tuin Pinetum ‘Blijdenstein’ (www.pinetum.nl), verscholen in een villawijk in Hilversum. Het Pinetum heeft en onderhoud een unieke collectie van de meest uiteenlopende soorten coniferen in een prachtig aangelegd park. Daarnaast zijn er vele andere plantensoorten te bewonderen, ook in de kassen. Het Pinetum maakt onderdeel van de Nationale Plantencollectie en behoort met haar collectie wereldwijd tot één van de belangrijkste botanische tuinen in haar soort.

De avond begon goed met de gastvrije ontvangst van de vriendelijke vrijwilligers van het Pinetum die iedereen voorzagen van een drankje. Ook was de Biologische Slager (www.biologischeslager.nl) aanwezig die een verantwoorde en smakelijke BBQ verzorgde en heerlijke broodjes warm vlees, gevulde champignons en gehaktballen uitdeelde.

Maatschappelijke betrokkenheid op de zeepkist
Inge van Dommelen (Evenementencommissie) deed de aftrap en bedankte de mensen van de Biologische Slager voor de uitstekend verzorgde BBQ. De eigenaresse van de Biologische Slager, Marion van Vught, vertelde over hun passie, namelijk de wereld mooier achterlaten door rentmeesterschap, bewustzijn en een kritische houding over landbouw en productie van goede voeding. Verder had zij een speciale actie voor leden van BVHilversum, namelijk een gratis belegd biologisch broodje en korting op BBQ-pakketten.

Daarna was het de beurt aan de vrijwilligers van het Pinetum. Robbert Willink, voorzitter van de stichting van het Pinetum, gaf allerhande achtergronden en wetenswaardigheden van deze heel bijzondere locatie en vertelde ook hoe maatschappelijk betrokken zij zijn. Bijvoorbeeld door ouderen een middag aan te bieden met koffie en gebak inclusief rondleiding. Verder vertelde hij welke mogelijkheden er zijn in het Pinetum, zoals rondleidingen en workshops. Ook kon het paviljoen gehuurd worden voor vergaderingen en partijen.

Voorzitter Matthieu Feijen kreeg het woord voor de huishoudelijke mededelingen, de voor ondernemers relevante ontwikkelingen en de stand van zaken rondom de bestuurlijke regionale wijzigingen en vroeg aandacht voor de ondernemer van het jaar-verkiezingen in september. Houd de website en uw e-mail in de gaten voor meer informatie.

Loterij
Aangezien het de laatste bijeenkomst voor het zomerreces was, had BVHilversum ditmaal ook een loterij georganiseerd. Naast meerdere jaarkaarten om het Pitenum te bezoeken, waren er ook twee prachtige BBQ pakketten te winnen. Deze BBQ pakketten waren zorgvuldig en riant samengesteld door ons lid Sligro Hilversum, waar ook nog een bon voor een vleespakket verzilverd mocht worden. Iedereen luisterde gespannen naar de trekking en de prijswinnaars waren aangenaam verrast met hun prijzen.

Rondleiding en netwerken
Daarna was er de mogelijkheid voor de leden om een rondleiding te volgen door het prachtige Pinetum. Voor diegenen die dat niet wilden, waren er vragen voorbereid om te beantwoorden om zodoende in gesprek te komen en op een leuke manier te netwerken. Een aantal leden heeft elkaar hierdoor veel beter elkaar leren kennen en ook hun verschillende bedrijven kregen nadrukkelijk aandacht. We besloten de avond met een netwerkborrel, goed verzorgd door het Pinetum met hapjes naast de drankjes. We kijken terug op een geslaagde netwerkavond!