Categorie: Re-integratie, Zorg & Arbeidstraining
Maakt werk van je toekomst

Het Arbeid Training Centrum Gooi- en Vechtstreek is gevestigd in Bussum aan de Nijverheidswerf. Deze locatie is goed te bereiken, zowel met eigen vervoer (auto en fiets) als met het openbaar vervoer (het ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van NS Station Bussum Zuid).

ATC Werkwijze algemeen
Het Arbeid Training Centrum Gooi en Vechtstreek (verder ATC) is een regionaal leerwerkbedrijf dat sinds 2009 vanuit het principe “Van Werk naar Werk” uitkeringsgerechtigden, woonachtig binnen Gooi en Vechtstreek, passende en gangbare werkplekken aanbiedt. Dit gecombineerd met individuele en intensieve begeleiding gebaseerd op een methodische en praktische aanpak. Het ATC heeft in de loop der jaren vele uitkeringsgerechtigden aan betaald werk geholpen.

Arbeid Training programma
Aan iedere klant wordt binnen het ATC een Arbeid Training plaats geboden. Een Arbeid Training plaats is een ander woord voor leerwerkplek of taalstage (statushouders). Het doel van deze ATC plaats is het aanbieden van een tijdelijke arbeidsplaats waarin gewerkt wordt aan arbeidsgewenning, werknemersvaardigheden, werkritme, werkervaring en training van relevante werknemersvaardigheden en indien van toepassing functie- en beroepsgericht. Daarnaast beschikt het ATC over een Sollicitatie en Trainingsruimte.

Voor de invulling van de Arbeid training plaatst beschikt het ATC over een “eigen” zeer divers en permanent werkaanbod. Op het ATC verricht de klant gedurende maximaal 32 uren per week concrete uitvoerende werkzaamheden. De klant leert zijn/haar plek in de werkende samenleving (wederom) kennen en “veroveren” door zelf actief te zijn, hierbij ondersteund door deskundige begeleiding. De werkzaamheden zijn werknemersgericht met als doel uitstroom uit de uitkering richting regulier werk.
Afhankelijk van de afstand tot de arbeidsmarkt maakt de klant zich werknemers- en beroepsvaardigheden eigen en ontwikkelt persoonlijke kwaliteiten. Het uiteindelijke doel is uitkeringsonafhankelijkheid.

Adres

Nijverheidswerf 65
1402 BV
BUSSUM

Show Buttons
Hide Buttons