Laatste nieuws

16
sep

Kick-Off verkiezing hilversumse onderneming van het jaar

Dinsdag 3 september jl. heeft BVHilversum tijdens haar bijeenkomst het startsein mogen geven voor de verkiezingen van de Hilversumse onderneming van het jaar 2020. Ester Tunnissen en Matthieu Feijen hadden de eer om deze feestelijke bijeenkomst te organiseren. De locatie maakte de cirkel helemaal rond, nu de bijeenkomst werd gehouden bij de winnaar van 2019; Jumbo van Dam & Schoonhoven aan de Larenseweg. Jumbo had fors uitgepakt om dit feestelijke moment kracht bij te zetten. Er was een prachtig ingerichte tent bijgezet waarbij van diverse afdelingen de lekkerste producten gegeten konden worden. Het vriendelijke en gedreven personeel maakte dit alles nog leuker.
Daarnaast had Jumbo de Gooische Bierbrouwerij ook geregeld, waardoor iedereen van de lekkerste vers getapte bieren mocht genieten. Na de nodige versnaperingen en (netwerk-) gesprekken tussen de aanwezige ondernemers, begon het programma. De voorzitter Matthieu Feijen informeerde de ondernemers allereerst over de ondernemersgerelateerde zaken in Hilversum en vroeg tevens aandacht voor een aantal komende events.
De zeepkist werd geleid door Ruud Bochardt, die Aernoud Olde uitgebreid bevroeg over de Beursvloer die hij samen met Inge van Dommelen organiseert. Quido Schaafsma interviewde vervolgens de nummers 2 en 3 van de verkiezingen van vorig jaar. Ewout Jansen (Il Divino) en Simone Tetteroo (Filmtheater Hilversum). Op vrolijke wijze werd door hen verteld, dat de nominaties en de daardoor ontvangen mooie en positieve reacties wellicht niet het leven volledig hadden veranderd, maar beiden hadden het wel als een uitermate positieve opsteker ervaren. Alle aandacht en mooie woorden waren zakelijk en sociaal zeer positief geweest.
Jan Kastje was als wethouder gevraagd om de aftrap van de verkiezingen te geven. Nadat Matthieu Feijen nog kort de wijzigingen ten opzichte van vorig jaar had toegelicht (onder meer dat naast de publieksprijs dit jaar de juryprijs de Uitblinker 2020 werd uitgereikt) mocht Jan Kastje het startsein geven. Dit gebeurde op ludieke wijze door met de button op het scherm de website https://www.hilversumseondernemingvanhetjaar.nl/ te activeren. Vanaf dat moment kon er genomineerd worden. 17 oktober a.s. stopt de nominatiefase en zal er gestemd kunnen worden.
Als laatste spreker nam Carl van Dam de aanwezigen mee in zijn visie van het ondernemerschap en lichtte hij onder meer toe hoezeer hij/Jumbo betrokken is bij lokale ondernemers. Verder vertelde hij op inspirerende en enthousiaste wijze zijn persoonlijke verhaal en visie en beantwoorde hij vragen uit het publiek. Opmerkelijk was het ook om te vernemen dat zijn hobby hardlopen in verre oorden was. Dit voor het goede doel op veelal schrijnende plaatsen in de wereld. Hoewel Carl van Dam goed op dreef was en uren kon doorgaan, moest de avond uiteraard met een borrel worden afgesloten en werd zijn presentatie met een subtiele “ik stop” en “nu naar de borrel” afgesloten.
Ook die borrel was weer erg goed verzorgd en overvloedig, wat de vrolijke ondernemers wisten te waarderen. Bij vertrek kregen de aanwezigen nog een goed gevulde goodybag mee, waardoor er ook thuis nog nagenoten kon worden.