Laatste nieuws

21
jun

Frank Meester, Meester Electronics

Puur zakelijk gezien is een bedrijf midden in het centrum niet de beste plek, geeft Frank Meester toe. Verhuizen is echter geen optie voor deze geboren Hilversummer, ook al is zijn kantoor nu verlaten. Hoewel zijn onderneming niet hard geraakt is door de lockdown ziet de directeur van Meester Electronics uit naar het einde van de crisis. “Ik mis de verhalen van de jongens.”

De monteurs gaan vanzelfsprekend wel gewoon naar ‘de klus’ maar Frank Meester en het kantoorpersoneel werken een groot deel van de tijd vanuit huis. Hoewel hij denkt dat thuiswerken een blijvertje is, kan Frank niet wachten om iedereen weer vaker op de zaak te zien. “Werkplezier is heel belangrijk om mensen aan je te binden”, klinkt het resoluut. “Wij hebben elf mensen in dienst en enkele werknemers al twintig jaar of langer. Dat is ook omdat de sfeer bij ons goed is en die gezelligheid mis ik nu. Hoe houd je op afstand juist dat fijne informele contact met elkaar? Tot nu toe heb daar nog niet een oplossing voor. Daarom hoop ik echt dat er binnenkort meer mogelijk is. Anders ben ik bang dat wij daar uiteindelijk de tol voor gaan betalen.”

Leerbedrijf
Het maakt hem altijd een beetje verlegen tegenover andere ondernemers die het minder goed hebben getroffen, maar het coronavirus heeft voor de bedrijfsvoering van Meester Electronics positief uitgepakt. Frank: “Particulieren die thuis werken, gingen nadenken over de beveiliging in huis evenals eigenaren van nu bijna lege bedrijfspanden. Daarbij kreeg onze telecomtak een boost doordat mensen veel meer gebruik maken van onze telefoondiensten.”

De enige aanpassing die hij heeft gedaan vanwege de coronacrisis is een extra auto huren voor zijn stagiair, zodat deze toch kan meelopen met de monteurs. “Nee, ik heb er niet aan gedacht om de stageplek te annuleren”, zegt Frank een beetje verbaasd door deze vraag. “Wij zijn een erkend leerbedrijf en ik vind dat je mensen die het vak willen leren daarvoor de mogelijkheden moet geven. Ook met Corona gaat het leven wel gewoon door.”

Sparren
Meester Electronics is dertig jaar gevestigd in Hilversum, nu met een adres aan de Sint Annastraat, maar met de ingang aan de Kerklaan. “De adressen aan de Kerklaan waren al vergeven”, lacht Frank bij de herinnering. Een lidmaatschap van BVHilversum hoort daar vanzelfsprekend bij, vindt hij. “Ik heb overal een mening over, dus ik was al lid van de zakelijke voorlopers van BVHilversum. Als er nog ondernemers in Hilversum zijn die niet lid zijn, zou ik hen echt aanraden dat wel te doen. Zeker in deze tijd helpt het echt om te kunnen sparren met anderen.”

Deze Hilversumse ondernemer spreekt uit ervaring, want hoewel de coronacrisis hem zakelijk gezien geen pijn heeft gedaan, deed de bankencrisis in 2008 dit wel. “Ik had het toen echt moeilijk”, blikt hij terug. “Stelde mijzelf de vraag of ik hier ooit uit zou komen. Juist toen was het heel waardevol om met collega-ondernemers ervaringen te kunnen delen.”

interview & tekst, Koosje de Beer  •  foto’s, Eric van der Vegt

Show Buttons
Hide Buttons