Laatste nieuws

18
sep

Fountainheads inspireren tijdens de kick-off van de Hilversumse onderneming van het jaar

We waren opnieuw te gast bij een van onze leden en iedereen bekende Vue, waar we tijdens het kennismaken en bijpraten konden genieten van de maaltijd, verzorgd door Vers Saladebar. Het woord was aan de voorzitter. De voorzitter van de BV Hilversum. Matthieu Feijen riep alle ondernemers op om een ondernemer te nomineren. Het eigen bedrijf mag ook! 8 Januari tijdens Hilversum verbindt, zal de uitslag bekend worden. Uiteraard is er tot die tijd geen radiostilte. De verkiezingen zijn immers nu een actief fenomeen, wat tot mooie acties leidt.
Nomineren kan hier.

En dan is het tijd voor de Fountainheads. Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen, doen in sneltreinvaart een ware wake-up call. Hoe kijk jij naar de steeds sneller veranderende wereld? Doe je er iets mee of verschuil je je achter de generatiekloof? Stap over die kloof heen en kijk als ondernemend mens naar de veranderende toekomst. Blijf je doen wat je deed, dan krijg je echt niet meer wat je kreeg maar dan zou je morgen wel eens ‘out of business’ kunnen zijn.

Tot nu toe nog veel instemmend gemompel in de zaal. Dat gaat veranderen. In korte tijd worden ontwikkelingen geschetst als blockchain, artificial intelligence, 4D printing, quantum computing etc. Pas op, het tempo van veranderingen is niet meer lineair maar nu al exponentieel. En het zal steeds sneller gaan. Hun advies: stap in de toekomst die nog niet bestaat, reis in de tijd en ga dingen uitproberen. Bedenk terugkijkend of je het goed hebt gedaan. Stop met forecasten en ga backcasten.

Focussen is belangrijk als ondernemer, maar hoe staan jouw oogkleppen? Kijk je uitsluitend naar je doel, dan ontgaat je veel. Zorg dat je weet wat er om je heen gebeurt. Kijk over de schutting van je eigen bedrijf en ga gluren bij de buren. Wat kun je hiervan leren?

Hoe stapte jij vanochtend uit je bed? Geheel geïnspireerd om dit jaar genomineerd te worden als ondernemer van het jaar? Na deze avond snapt iedere ondernemer dat de lat hoog ligt. En dat is goed. We willen immers succesvolle ondernemers in het Gooi. BV Hilversum wil hierin haar rol pakken. Niet alleen inspireren maar ook bijdragen aan het realiseren. Dat vraagt ook om jouw actie!

  • ‘Gluren bij de buren’ dat kan tijdens de tafeltjes van 6. Wacht niet langer en geef je nu op, we starten in oktober een nieuwe ronde.
  • Welke onderwerp zou jij dit jaar op de agenda van BVHilversum willen hebben. Laat het ons nu weten en mail dit naar info@bvhilversum.nl.

We backcasten nog even. De winnaars van vorig jaar (De Broadcaster -Frank du Mosch-als winnaar van de juryprijs van het Stadsfonds en Boekhandel Voorhoeve -Amin Usmin-als winnaar van de Rabobank Business Award) vertellen kort hoe fantastisch zij de prijs en nominatie vonden en dat dit voor hen en het betrokken personeel als een mooie opsteker is ervaren. Het is fijn om genomineerd te worden en geeft energie om als ondernemer een prijs te winnen.

Drie mediabedrijven namelijk Kurta52, www.kurta52.nl/ , Gert Jan de Vries, Beeldlijn, www.beeldlijn.nl, Adri Gersen en MQMMedia, www.mqmmedia.nl, Karel Uyldert , hadden de handschoen opgepakt en lieten in hun pitch ons zien en horen wat zij in huis hebben om de genomineerden dit jaar voor het voetlicht te brengen. De avond werd afgesloten met de netwerkborrel.