Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hilversum in 1 dag schoon

16 september @ 09:00 - 17:00

Op vrijdag 16 september gaan we Hilversum proberen in 1 dag te ontdoen van zwerfafval. Geen blikjes, plastic of papier meer op straat. De actie is in het kader van de World Cleanup Day waarbij Hilversum er een schepje bovenop doet.

Wat houdt de actie in?
Iedere klas, bedrijf of groep vrijwilligers krijgt een stukje Hilversum toegewezen. Als bedrijf mogen jullie zelf bepalen wanneer wanneer jullie het stukje gaan opschonen op 16 september. De organisatie levert vooraf de grijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken af zodat jullie effectief te werk kunnen gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Het programma duurt maximaal 90 minuten en jullie lopen in groepen van 4. Voorafgaand is er een korte instructiefilm van Meester Sander waarin wordt uitgelegd hoe jullie de goede doelen en zwerfafval app “Rubbiz” gebruiken om het gebied te zoeken en op te schonen. Na afloop tellen jullie de m2 en ook het goede doelen bedrag op dat jullie bij elkaar hebben gelopen via de app.  Voor elke foto die wordt gemaakt met de app betaalt de Gemeente Hilversum 0,11 euro aan het doel dat jullie zelf uitkiezen. Denk aan een Hilversumse school, het Goois Natuur Reservaat maar dit kan ook de Plastic Soup Foundation zijn. Het programma is gemaakt voor scholieren dus het zou zich allemaal vanzelf moeten wijzen.

Aanmelden?
Aanmelden kan via https://www.in1dagschoon.com/aanmeldenbedrijven

Kick off 9.00 uur & Milan Knol
Milan knol maakt nog een tour door Hilversum en praat met de scholieren over zwerfafval. De actie start om 9.00 uur met een kick off event waar Milan Knol en vertegenwoordiging van de Gemeente Hilversum aanwezig zijn. Deze kunnen jullie via een live stream volgen. Check hier hoe dit in 2021 ging https://www.youtube.com/watch?v=fNSk4sRkaw8&t=1s

O ja, wist je dat klanten meer besteden in een zwerfafvalvrije omgeving? En dat bedrijven zich eerder vestigingen in een omgeving zonder zwerfafval? Doe mee en pak je rol en op 16 september om 17.00 uur is Hilversum helemaal schoon!

Check www.indagschoon.com voor meer informatie

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Show Buttons
Hide Buttons