Laatste nieuws

4
jun

De kracht van kennisdelen

Op 14 mei was het weer zover. Ons maandelijks ondernemersevent.
Het thema van deze bijeenkomst “De kracht van kennisdelen” sprak ook veel niet-leden aan.

Op de avond hebben we meer dan 10 introducees mogen verwelkomen die graag kennis delen.

Het ledenevent werd ook dit keer op een bijzondere en leerzame omgeving georganiseerd. Het Alberdingk Thijm College (ATC). Leerlingen op het ATC bereiden zich voor op de maatschappij van morgen. Het onderwijs is er dan ook op gericht om de wereld om je heen te laten begrijpen.
Een prima locatie om als ondernemer weer de klaslokalen in te gaan voor de kennisworkshops.

De avond begon buiten in de zon met heerlijke vers gebakken Italiaanse pizza’s van MrsItaly.
Onderneemster Anneke Dijkstra heeft recent een zware tegenslag gehad. Brand in de keuken.
Alle materiële zaken waarmee Anneke in het 1-jarige bestaan van haar bedrijf had opgebouwd, zijn weg. Met behulp van vrienden, familie en mede-ondernemers is het haar gelukt om binnen 6 dagen een tijdelijke andere locatie te vinden. Ondernemers helpen ondernemers. Je kunt haar nog financieel ondersteunen met een (kleine) donatie via Getfunded.

Deze avond staan kennis, ervaring, inzichten en informatie delen centraal.
Gastheer Eelke de Boer, rector van het Alberdink Thijm College, gaf ons een inkijkje in waar de school voor staat en hoe zij o.a. de verbinding met het bedrijfsleven maken. Indrukwekkend, ca 1400 leerlingen die les krijgen volgens de growth mindset theorie.

Ook wethouder Wimar Jaeger van gemeente Hilversum deelt zijn observaties en kennis met ons.
Hilversum is in beweging. Dat is mooi, want als er beweging is komt er energie vrij.

Maandelijks is Wimar of één van de medewerkers van economische zaken bij de bedrijvenvereniging aanwezig om nieuws en ontwikkelingen te delen. Het bestuur van BV Hilversum heeft zeer regelmatig contact met de wethouders. Wij delen en bespreken onze standpunten.
Hilversum timmert de laatste jaren flink aan de weg en diverse successen zijn gerealiseerd. Wimar deelt een aantal van de (gezamenlijke) successen.

Daar mogen we met elkaar best trots op zijn! De uitdaging is om de kansen en mogelijkheden van ondernemerschap in Hilversum verder te benutten en ondersteunen.

De kracht van ondernemerschap kan nog meer ingezet worden dan nu gebeurt. Dat is een samenspel tussen o.a. ondernemers en gemeente.
Eén van de zaken waar we het de volgende keer over gaan hebben is de arbeidsmarkt. Mismatch en krapte zijn voor veel ondernemers dé uitdagingen op de arbeidsmarkt.De avond stond in het teken van kennis delen. Als insteek van de workshops is o.a. het actieplan MKB van staatssecretaris Mona Keijzer genomen.
In dit actieplan van het midden- en kleinbedrijf (MKB) staan maatregelen om ook in de toekomst succesvol te blijven ondernemen. Met thema’s als menselijk kapitaal, digitalisering, toepassing van innovatie en toegang tot financiering een inspirerend plan.

Voor de 5 workshops zijn de thema’s de kracht van mond-tot-mond reclame, pro-actief personeelsbeleid en ziekteverzuim, teamkracht en een goed functionerend team, internationaal ondernemen en de financieringsmogelijkheden voor ondernemingen.

Dank aan Cindy Paardenkooper (SZamen), Tobias Stöcker (Leadership Dialogue), Lous van Haarst (Mastermind Instituut), Boudewijn Liesker (ING) en Quido Schaafsma (ActivFinance).

Mocht je als ondernemer de kennissessie(s) gemist hebben, dan kun je via de website of een eerstvolgende ondernemersevent alsnog de gewenste informatie verkrijgen.

Want ons motto blijft Samen Beter Ondernemen.
Wederom een geslaagde ondernemersavond met veel nieuwe inzichten en een waardevolle dialoog.

Tot de volgende keer.