Laatste nieuws

23
apr

BVHilversum navolging debat

In navolging van het door BVHilversum georganiseerde politieke debat in maart, trokken de leden van de BV opnieuw richting de bestuurders en vertegenwoordigers van onze gemeente. Want de Burgerzaal in het raadhuis van Hilversum was het decor van het evenement van april. Dit unieke Dudokgebouw is een parel in onze gemeente en verdient onze bewondering.

De avond begon met een uitstekend buffet door Rosco catering. De soepen, pasta’s en salades waren in overvloed voorradig, waardoor menig lid voor een tweede ronde ging.

Het officiële deel van de avond werd ingeleid door Caroline Allertz, als dagvoorzitter namens de Evenementencommissie. Twee keer per jaar houdt de BVHilversum een Algemene Leden Vergadering, in november en in april. Deze avond stond in het teken van een terugblik naar de activiteiten en financiën van 2017.

Hoogtepunt van de ALV was zonder twijfel de decharge van twee bijzonder gewaardeerde bestuursleden. Voorzitter Kim van Kampen zwaait na twee termijn af en geeft het stokje over aan ad interim voorzitter Matthieu Feijen. Er zijn Kim zeer erkentelijk voor zijn initiërende rol in de Gooische Bedrijven Federatie en het behartigen van BVH-belangen bij zowel Gemeente als andere externe partijen. Ook vice-voorzitter Piet Nagel stopt met zijn bestuurstaken. Piet heeft zich de afgelopen jaren zeer verdienstelijk ingezet voor met name lokale economische onderwerpen. Wij danken Kim van Kampen en Piet Nagel zeer hartelijk voor hun inzet voor de BVHilversum en de ondernemers van Hilversum en de resultaten die ze bereikt hebben. Met een boeket van Marjoleins Bloemenboetiek werden beide heren in het zonnetje gezet.

Op de Zeepkist stond ditmaal Frank Meester om zijn nieuwe dienst voor te stellen aan de leden. Meester Elektronics bestaat al 30 jaar en is door de jaren heen meegegroeid met de ontwikkelingen in de telefonie. Daarnaast heeft Frank met brandbeveiliging en bewaking en unieke waarde in de regio opgebouwd. Frank presenteerde een nieuwe dienst voor “zakelijk internet en telecom aansluitingen”: UMTelecom. Het is een gezamenlijke onderneming van Unexus en Meester Electronics, waarin hun beide specialiteiten gecombineerd worden.

Als “hoofdact” van de avond werden de aanwezige ondernemers geïnspireerd over Storytelling door Marc Linssen, mogelijk gemaakt door sponsor ING Bank. Marc Linssen is een scenarioschrijver van bekende televisieseries als Goede Tijden Slechte Tijden, Westenwind en Beatrix, Oranje onder Vuur. Marc ging in op het belang van het vertellen van een verhaal over je bedrijf, dat je publiek boeit. Houd een worst voor, verras en geef onverwachte wendingen gedurende het verhaal. Durf juist persoonlijke drama’s of tegenslag te vertellen; dat boeit meestal meer dan alleen maar verhalen dat alles goed en geweldig gaat.

Afsluitend was er zoals gewoonlijk een gezellige borrel waarin werd nagepraat en relaties verdiept.

In mei is onze volgende bijeenkomst. Als uitzondering niet op de tweede dinsdag van de maand, maar op vrijdag 18 mei tijdens het internationale tennistoernooi op ‘t Melkhuisje. Daarover meer elders op de website. Graag tot dan!

Foto’s: Eric van der Vegt

Tekst: Martijn Has