Laatste nieuws

22
feb

Bericht van de voorzitter

Beste ondernemers, beste leden van BVHilversum,

Laat ik positief beginnen. Wat was het een fijne afleiding om het ouderwets weer eens gewoon over het weer te mogen hebben. Forse sneeuw en de schaatsen weer uit het vet. Dit terwijl krap een week later ineens de lente lijkt te zijn begonnen. In deze bizarre tijden lijkt blijkbaar ook het weer de contrasten te willen onderstrepen. Van -10 naar +17 graden….

De samenleving en de economie worden inmiddels geleid door contrasten. Er dreigt op niet al te lange termijn een faillissementsgolf en aan de andere kant zijn er ondernemers die super omzetten draaien. De meeste mensen houden zich braaf aan de corona regels maar anderzijds zijn er ook droeftoeters die menen dat het slopen van de middenstand en andermans eigendommen een legitieme vorm van protest is. Verder wordt onze rechtstaat getest en wordt juridische basis van de avondklok ter discussie gesteld. De campagne tijd is weer begonnen en is het soms niet meer te volgen of het landsbelang of het electoraal gewin leidend is. Je bent of voor of tegen, maar ook hier wordt steeds vaker ingezoomd op contrasten waarbij m.i. juist consensus en samenwerking nodig is.

Kortom. In een korte tijd veel contrasten over de gehele breedte. Dat gevoel speelde ook toen BVHilversum deelnam aan de tweede bijeenkomst over de omgevingsvisie 2040. We hebben het over 2040 waarbij het hier en nu alle aandacht vraagt en veel ondernemers dagelijks moeten vechten om hun zaak overeind te houden. Toch is het belangrijk en ook ondernemers eigen om een visie te hebben en zich op de toekomst te richten. Juist nu. Vandaar dat ook BVHilversum zich daarvoor -namens de ondernemers- voor zal blijven inzetten.

Een mooie opsteker voor de Hilversumse ondernemer: Bureau Louter verricht studies op het terrein van Ruimtelijke Economie. Dit gaat om activiteiten die zich bezighouden met het verkrijgen, verwerken en verstrekken van informatie (financiële diensten, openbaar bestuur, kennisdiensten). Als gemeente Hilversum staan we op plek 21 van de 350 en zelfs op plek 5 als het gaat om de informatie georiënteerde activiteiten. Juist in deze tijd – waarin veel ondernemers de gevolgen van de coronamaatregelen voelen – een mooi positief bericht.
Lees hier het volledige rapport.

Voor de komende verkiezingen wil ik iedereen oproepen om vanuit een toekomstvisie en niet vanuit een “hier en nu onderbuik gevoel”  te gaan stemmen. Als ondernemers wordt er nu al een flinke prijs betaald en we moeten borgen dat -zoals niet ongebruikelijk- straks ook de rekening bij de ondernemers wordt gelegd. Laat je leiden door de partijprogramma’s en lees je goed in!

Tot slot wil ik nog de complimenten geven aan de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de ondernemers ten tijde van de rellen. Door goede communicatie en samenwerking hebben we het in Hilversum redelijk goed onder de duim kunnen houden!

Groet,
Matthieu

Show Buttons
Hide Buttons