Laatste nieuws

12
mei

Arienne de Boer, Studio Pietje Precies

Voor Arienne de Boer, eigenaar van Studio Pietje Precies en boetiek 22STORE aan de Schoutenstraat, stond al heel lang vast dat zij zelfstandig ondernemer zou worden. “Ik ben eigenwijs en heb een mening. Dat is een dodelijke combinatie als je werkt voor een baas. Het is beter om zelf te ondernemen als je het allemaal zo goed denkt te weten”, klinkt het lachend.

Na het afronden van de grafische MTS heeft Arienne zes jaar bij twee verschillende werkgevers gewerkt. Een tijd waarin ze heel veel heeft geleerd, geeft zij direct toe. “Mijn tweede werkgever had een eenmanszaak en daar kreeg ik de kans om alles te doen. Niet alleen vormgeving maar ook bijvoorbeeld de facturering. Toch, op een gegeven moment was het mooi geweest. Het ondernemerschap lonkte.”

Gebouw M
Zij begon haar ontwerpstudio op een zolderkamer driehoog achter in Amsterdam en maakte een vliegende start. De naam Pietje Precies bedacht ze onderweg naar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Na vijf jaar verhuisde Arienne met haar gezin naar Hilversum en heeft de mediastad sindsdien niet meer verlaten. “Hilversum heeft alles”, zegt ze resoluut, “en het ligt het heerlijk centraal. Ik zing nog steeds in een vrouwenkoor in Amsterdam, maar ook in een Hilversums koor in het MCO. Als je in Hilversum woont, kan dat.”
Ook als ondernemer voelt Arienne zich hier helemaal op de juiste plek. Mede dankzij de omroepen is deze stad een fijne smeltkroes voor potentiële klanten, heeft zij gemerkt.
Na kantoor gehouden te hebben op verschillende locaties is de grafisch ontwerpster met Pietje Precies drie jaar geleden neergestreken in Gebouw M aan de ’s-Gravelandseweg 80. “Op bezoek bij een klant kwam ik in dit gebouw en ik zag mijzelf hier direct zitten”, blikt ze terug. “Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Arty-Shock
Hoewel het haar nu voor de wind gaat, heeft Arienne het in al die ondernemersjaren ook zwaar gehad. Ze legt een elegant zwart doosje op de tafel met daarin een ‘Arty-Shocking Memory’. “Dit idee is ontstaan tijdens de financiële crisis in 2012”, licht ze toe. “Iedereen trapte op de rem, opdrachten gingen niet door, maar ik had wel vier collega’s in dienst die ik aan het werk wilde houden. Juist op dat soort momenten moet je creatief zijn. Wij bedachten arty-shock, waarin wij een leuke twist geven aan de kunst. In dit memoryspel vermaakt het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer zich met het blazen van bellen. Nog steeds werken wij op rustige momenten aan nieuwe producten voor arty-shock.nl.”

Reuring
Een halve week leidt zij haar ontwerpbureau in goede banen, de andere helft is Arienne te vinden in haar concept store met kleding en accessoires. Daarnaast is zij inkomend voorzitter van de Rotary. Alles behalve een rustig leven, maar juist die reuring geeft deze onderneemster energie. Energie die zij terugvindt in haar lidmaatschap van BVHilversum. “De discussies vind ik het leukst. Soms schuurt het, maar ik denk dat je er alleen maar een betere ondernemer en leuker mens van wordt als je het gesprek durft aan te gaan.”

Gunfactor
Heeft deze ervaren rot in het vak nog een tip voor collega-ondernemers? “Zeker”, klinkt het overtuigd. “Een collega van mijn eerste baan in loondienst gaf mij deze tip: zorg ervoor dat je overal goed weggaat, maak geen ruzie, ook al heb je duizend keer gelijk. Ieder contact kan je op den duur verder helpen, maar het moet je wel gegund worden. Ik heb dit advies ter harte genomen en tot op de dag van vandaag kan ik mijn netwerk herleiden naar mijn eerste banen.”

interview & tekst, Koosje de Beer  •  foto, Eric van der Vegt

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons