Laatste nieuws

22
mei

André Brand, HilverZorg

Medewerkers en cliënten in de huizen van HilverZorg kijken terug op een zware periode, zegt bestuurder André Brand. Nu iedereen binnen de zorginstelling is gevaccineerd is er lucht en durft hij weer vooruit te kijken en te veranderen. “Door deze pandemie hebben wij de kracht van lokale samenwerking ontdekt. In ons inkoopbeleid gaan wij daarom intensiever zaken doen met ondernemers in de buurt.”

De huizen van HilverZorg zijn zwaar geraakt door het coronavirus. Er waren meerdere uitbraken en veel cliënten zijn overleden. “Dat gaat ons enorm aan het hart”, zegt André Brand nog enigszins geëmotioneerd. “Geen bezoek ontvangen en verpleegkundigen die de mensen moeten verzorgen met een mondkapje op en een plastic schort; dat is niet de situatie die je bewoners gunt. Ook voor de medewerkers zelf was het een moeilijke tijd. Wij merken dat medewerkers deze heftige periode nu moeten verwerken. Vermoeidheid en emoties spelen extra op.”
Er is ook goed nieuws, want dankzij de vaccinaties zijn er sinds ruim een maand geen nieuwe besmettingen meer binnen de huizen van HilverZorg. “We kunnen voorzichtig terug naar het ‘oude normaal’”, aldus André Brand. “De bezoekersregeling is versoepeld en ik merk zelf dat ik langzaam aan het overzicht krijg om de balans op te maken.”

Lokale samenwerking
Een balans, waarin lokale samenwerking en inzet een doorslaggevende rol heeft gespeeld volgens de leidinggevende van de zorginstelling met vier woondienstencentra, een woonzorgcentrum, een expertisecentrum en een zorghotel in Hilversum. “Samen met de andere regionale zorginstellingen hebben wij de krachten gebundeld bij onder meer het uitwisselen van zuurstofapparatuur, de aanschaf van medische persoonlijke hulpmiddelen en het beschikbaar hebben van personeel op de Covid-units. Als we dit afzonderlijk hadden opgepakt, was dat minder goed gegaan”, blikt hij terug. “Elke crisis, ook de coronapandemie, brengt nieuwe inzichten. Hier is de regionale samenwerking versterkt en gevonden. Daarnaast gebruiken wij nu nieuwe communicatiemiddelen. Beeldschermzorg bijvoorbeeld is wel een blijvertje.”

Inkoopbeleid
Geïnspireerd door dit inzicht wil de bestuurder in de toekomst vaker en intensiever zaken doen met lokale partijen. “De schaarste van de mondkapjes die uit China moesten komen, heeft ons doen realiseren dat wij weinig invloed hebben als het er werkelijk toe doet. In ons inkoopbeleid gaan wij daarmee rekeninghouden en vaker dan voorheen proberen onze spullen en diensten uit de naaste omgeving te betrekken. Daarbij past het lidmaatschap van BVHilversum, want om dit doel te bereiken, hebben wij sterke lokale netwerken – waarin je elkaar gemakkelijker kunt aanspreken – hard nodig.”

Hilversum
Kiezen voor lokaal ondernemerschap is eigenlijk niet meer dan logisch voor de op twee na grootste werkgever in Hilversum, vervolgt André die bijna woorden te kort komt in zijn lof over het mooie en boeiende ondernemersklimaat in de mediastad.  “Wij voelen ons verbonden met Hilversum en hebben geen ambitie om verder in de regio zorg te verlenen. HilverZorg is voortgekomen uit de fusie van verschillende Hilversumse zorghuizen met elk hun eigen karakter. Bewoners van ons woondienstencentrum Lopes Dias zijn totaal andere mensen dan onze cliënten in bijvoorbeeld de Egelantier. Die signatuur willen wij als sterke, lokale zorgverlener graag behouden.”

tekst & interview, Koosje de Beer • foto’s, Eric van der Vegt

 

Show Buttons
Hide Buttons