Laatste nieuws

17
jun

Verslag BVHilversum bijeenkomst 11 juni

De laatste bijeenkomst van BVHilversum voor het zomerreces was een gezellige, interactieve en interessante happening onder leiding van Ruud Bochardt. De nieuwe leden kregen kort het woord om zich voor te stellen, waarna voorzitter Matthieu Feijen de aanwezigen informeerde over een aantal zaken waarin het bestuur de belangen van de lokale ondernemer vertegenwoordigt. BVHilversum praat en denkt onder meer mee over de Stadspas voor minima en de inrichting van voormalig defensieterrein Crailo als woon-, werk- en natuurgebied.

Wethouder Wimar Jaeger van onder meer Economie en Media is inmiddels een vaste gast en spreker bij onze bijeenkomsten. Hij ging in op de aanstaande transformatie van de Kerkbrink. Er zijn nog wat noten te kraken, maar de idee is dat er op de Kerkbrink onder andere een dependance van Beeld en Geluid en de bibliotheek komen. In de loop van volgend jaar moet de Kerkbrink zijn omgetoverd in een bruisend mediaplein. Lees hier meer over dit plan.

Voorts ging de wethouder in op vragen van de aanwezigen over, onder meer, de realisatie van plannen in het Stationsgebied en de prijs van het vastgoed in de Gooische Brink.

Joost Bennekers beklom de zeepkist om te vertellen over Hilversum100. Dit is een platform waar ondernemers met allerlei vragen op het vlak van duurzaamheid terecht kunnen. Verder stimuleren zij de verduurzaming van de Hilversumse bedrijven. Kern van zijn pitch was dat we af moeten van het beeld dat duurzaamheid MOET en dus vervelend is, maar dat het LEUK is om met duurzaamheid bezig te zijn en dat het ook nog (financieel) voordeel oplevert. Voor meer informatie kijk hier en hier,

Mensen van het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek (WSPGV) rondden bij de BVH hun tournee door de regio af. Zij legden uit wat het Werkgeversservicepunt bedrijven kon bieden en met welke vragen je bij hen terecht kunt. BVHilversum lid Groencombinatie Ruisendaal, in persoon van André Ruisendaal, is al jaren een zogeheten Smaakmaker in de Gooi en Vechtstreek. Een Smaakmaker is een bedrijf dat, onder begeleiding van het Werkgeversservicepunt, een of meer werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Daarvan zijn er inmiddels ruim 50, kijk hier voor een overzicht. Luuk Wegman gaf aan dat het onduidelijk hoe de benaming Smaakmaker ooit tot stand is gekomen; suggesties voor een betere naam kan gestuurd worden aan info@wspgv.nl

Ook werd het misverstand weggenomen dat het WSP er alleen zou zijn voor de bemiddeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat klopt niet; het WSP is er voor alle werkzoekenden. Voor meer informatie zie hun website: wspgv.nl

Onder het genot van een heerlijk drankje werd de avond afgesloten op het zonnige terras van de brasserie op het Landgoed Zonnestraal.

Wij wensen iedereen een mooie zomer toe en graag tot dinsdag 10 september. Dat evenement zal in het teken staan van de start van de Verkiezing van de Hilversumse Onderneming van het Jaar 2020.
Tot dan!